7 890
7 890

Jauheliha-tonnikala wokki

15 - 30 min

Raaka-aineet

mausteita oman maun mukaan.. jauhelihamaustetta, suolaa tietysti, pippuria..
1 prk ruokakermaa
1/3 pkt koskenlaskija-juustoa, voimakasta
spagettia pieninä pätkinä
500-600 g jauhelihaa
2 prk tonnikalaa (vedessä tai öljyssä oman maun mukaan)
1-2 pss wokkiwihanneksia (valkkaa omaan makuun sopiva sekoituspussi, niitä niin paljon erilaisia)

Jaa resepti

Ohje

1. Pätki spagetti lyhyiksi paloiksi ja keitä ohjeen mukaan.

2. Paista jauheliha wokkipannussa kypsäksi (meillä valutetaan tässä vaiheessa siivilän läpi liika rasva pois) ja lisää sitten joukkoon hiukan valutetut tonnikalat. Pyörittele hetki pannussa, lisää sitten kasvikset.

3. Kaada joukkoon kerma ja lisää kypsät spagetin pätkät ja koskenlaskija pieninä paloina. Mausta ja anna hautua hetki. Kasvikset jätetään meillä aina pikkasen rapsakoiksi.

Määrät on suuntaa antavia, yleensä isäntä tekee sen mukaan minkä kokoinen jauheliha nyt sattuu olemaan kaapissa.. joskus on 400g, joskus jopa 700g ja kaikkee siltä väliltä. Kasviksia yleensä kaks pussia jos vähänkin isompi satsi jauhelihaa. Ei oo niin nokonuukaa noiden määrien kanssa.. riippuu ihan siitäkin kuin iso pannu on käytössä. Meillä aika iso valurautainen wokki niin siihen mahtuu isompikin satsi. :)

Aivan älyttömän hyvää! Tämä on siis miehen oma resepti ja niin hullulta kuin se saattaa kuulostaakin niin toi jauheliha ja tonnikala sopii yhteen tosi hyvin. On tosi hyvää seuraavanakin päivänä kun vähän vaikka mikrottaa ja menee kylmänäkin kun ei oo semmosia \'rasvapaakkuja\' ton lihan siivilöimisen ansiosta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Porsas-nuudeli wokki
  • 2 5 Kermainen wokki
  • 17 7 Helppo wokki
  • 1 0 Couscous wokki
  • 8 0 Meksikolaisvivahteinen broileri-nuudeli wokki
  • 2 3 Okun makkara wokki muurikalla

Kommentit

liisax
Kannattaa kokeilla jos muuten tykkää jauhelihasta ja tonnikalasta! Tulee tosi hyvää myös ilman koskenlaskija-juustoa, joten voi hyvin jättää pois jos ei sen mausta tykkää tai jos ei vaan satu olemaan.. :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään