Karjalanpiirakat

Raaka-aineet

riisitäyte:
5 dl vettä
2,5 dl puuroutuvaa riisiä
1 l maitoa
3/4 tl suolaa
KUORITAIKINA:
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl ruisjauhoja
voiteluun:
50 g margariinia
1 dl vettä tai maitoa

Jaa resepti

Ohje

Lisää riisi kiehuvaan veteen. Anna kiehua n. 10min, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Mausta suolalla. Jätä sivuun jäähtymään. Voit tehdä myös vaikka jo päivän etukäteen, eihän se miksikään mene. Korkeintaan tulee syödyksi :).

Sekoita kylmään veteen suola ja vähitellen ruisjauhot, vaivaa tasaiseksi. Meivo taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pyöreiksi ohuiksi levyiksi, halkaisija 12-13 cm. Jos pelkäät että taikinapallot ehtii kuivahtaa, painele ne vähän littanammiksi ja kasaa keoksi (väliin vähän jauhoja) ja vaikka joku muovipussi päälle. Kaulittaessa käytä ihan reilusti jauhoja apuna, liiat jauhot voit karistella irti. Levitä kuorelle riisipuuroa, nosta reunat päälle ja rypytä etusormella ja peukalolla nipistäen.

Nosta piirakat leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla 275 asteessa noin 15 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. Kasta kypsät piirakat kuumaan vesi- tai maito-rasvaseokseen ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla.

Ohje on Sunnuntain Hieno Täysjyväruisjauho -pussin kyljestä, onnistui hyvin puolitetulla ohjeella, määrät ei menny liian pieniksi :D. Kuvaa tulee kunhan löydän jostain piuhan kameran ja koneen välille!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Tulipas nättejä vaikka itse sanonkin! Nyt maltetaan ja pistetään kylmään, aattona sitten joulupuuron kanssa syödään!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään