Vadelma-daimkakku

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 Kakkupohja (Tagina ohessa)
Vadelmarahka:
200 g MAITORAHKAA
3-4 dl vadelmia
sokeria
vaniljasokeria
Daim-mousse:
n. puoli levyä Daim-suklaata
3-4 kpl liivatelehtiä
2 dl vispikermaa/kuohukermaa
Koristeluun:
2 dl vispikermaa/kuohukermaa
n. puoli levyä Daim-suklaata

Jaa resepti

Ohje

1. Vadelmarahka kannattanee tehdä kakun kokoamista ennen jääkaappiin "maustumaan".

2. Kakku kannattaa koota irtopohjavuokaan. Kakun päälimmäinen kerros siis alimmaiseksi vuokaan. Kakkupohjan jäähdyttyä kostuta se mehulla tai sokerivedellä. Melko runsaasti välit, joihin tulee daim-moussea, koska mousse jähmettyy, eikä kostuta pohjaa niinkuin rahka tekee.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sillä välin vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata daim-suklaa vesihauteessa, koko ajan suklaata pitäen liikkeessä, jotta se ei pala ja mene kökköiseksi.Kun suklaa on sulanut, lisää se kermavaahdon joukkoon. Sekoita liivatelehdet pieneen määrään kuumaa (ei kiehuvaa) vettä/mehua. Sitten hellästi sekoittaen lisää liivateliuos suklaavaahtoon.

4. Aloita kakun kokoaminen. Kakun päälipuolen voit laittaa irtopohjavuokaan ja levittää reilusti moussea siihen, jäähtyessä mousse menee kasaan. (Kannattaa myös tämäkin osa kostuttaa hieman, koska mousse jähmettyy välittömästi kylmässä.) Seuraavaan väliin laita vadelmarahkaa jne. Kun kakku on täytetty, niin keikauta se tarjoiluastialle oikein päin ja laita jääkaappiin maustumaan.

5. Kun mousse on jähmettynyt ja kakku on hetken kylmässä maustunut, voit ottaa vuoan pois ympäriltä. Vatkaa kerma kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Sulata daim-suklaalevyn toinen puolikas taasen vesihauteessa pitäen suklaata koko ajan liikkeessä. Kun suklaa on sulanut, levitä se tasaisesti kakun päälle. Tämän jälkeen, kun suklaa on jähmettynyt ja jäähtynyt voit pursottaa reunoille kermavaahdon.

Näin saat komean ja herkullisen kakun ilman suurempaa vaivaa! :) Itse vielä koristelin suklaalla ja ruusuilla, koska oli juhlapäiväksi tämä kakku. Kyllä maistui! Paranee päivä päivältä jääkaapissa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 1 Daim-juustokakku
  • 7 2 Suklainen juustokakku
  • 4 1 Täytekakku mutakakusta
  • 7 6 Vadelma-mascarponekakku
  • 1 3 Valkosuklaa-daimhyydykekakku
  • 7 7 Mansikkamoussekakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään