7 198
7 198

Mansikka Nalle Puh kakku

12 annosta

Raaka-aineet

sokerikakkupohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
öljyä
korppujauhoja
Täyte:
4 dl mansikoita
5 liivatelehtiä
kylmää vettä
250 g rahkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
kostutus:
2,5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Sokerikreemi:
75 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
tilkka vettä
Koristelu:
4 dl mansikoita
1/2 pötkö valkoista marsipaania
elintarvikevärejä
2,5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Näin valmistat kakkupohjan: Ota 2 samankokoista lasia esille. Riko toiseen kananmunat ja toiseen saman verran sokeria. Kaada sokerit kulhoon ja lisää samaan lasiin vehnäjauhoja ja perunajauhoja saman veraan kuin kananmunia on toisessa lasissa. vehnäjoáuhoja tulee 2/3 ja perunajauhoja 1/3. Kaada juhot omaan kulhoon ja sekoita joukkoon myös leivinjauhe. Vaahdota sokeri ja kananmuna kestäväksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuibat aineet siivilän läpi. sekoita varovastui nuolijalla ja kaada voideltuun ja korppujauhoptettuun vuokaan. Tee terävällä veitsellä viilto keskelle ja laita uuniin 45 min 175c. 15 min kuluttua laita folio päälle. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Täyte: Liivatelehdet kylmään veteen n.5min. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon. sekoita sulaneet mansikat joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi ja kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Leikkaa pohja kolemeen osaan ja täytä kakku irtopohja vuokaan jotta kakku pysyy kasassa täytteen hyytymiseen saakka. Muista kostuttaa pohjat. Anna täytteen hyytyä kylmässä n.3h.

Kauli marsipaani levyksi ( olisi hyvä tehdä jo muutamaa päivää aikaisemmin, jotta kerkiää hieman kovettumaan ja näin siihen olisi helpompi maalata) Maalaa elintarvikeväreillä haluamasi kuva. Marsipaanin alle tulee olla sokerikreemi, jotta se eristää kosteutta, näin valmistat sen: pehmitä rasva vatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen ja sitten tilkka vettä ja sekoita. Levitä sokerikreemi kohtaan jonka paalle aiot marsipaanikuvan laittaa. asettele kuva paikoilleen kreemin päälle ja koristele kakku mansikoilla ja vispikerma kuorrutuksella! Nauti taivaallisesta mansikka unelmasta!

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Mansikka marianne suklaatäytekakku
  • 9 14 Nalle Puh -täytekakku
  • 5 7 Mansikka torttu
  • 1 6 Nalle Puh täytekakku
  • 4 2 Jim Beam- kakku
  • 2 2 Suklaa Sitruuna Mansikka Kakku

Kommentit

minsci
Kun jaksaa nähdä vaivaa saa sille kyllä tässä kakussa korvausta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään