4 725
4 725

Mieheni mieleinen mustikkapiirakka

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 dl sokeria
4 kpl kananmunia
150 g voita, sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja+1½ tl leivinjauhoja
4 dl kaurahiutaleita, esim. Elovena
dl kuohukermaa
Taikinan väliin vuokaan:
200 g mustikoita/pakaste+2rkl perunajauhoja ja 3rkl sokeria
3 rkl (kukkuraa) omenahyytelöä

Jaa resepti

Ohje

Yleiskonetta tai vatkainta ei tarvita.

Vatkaa vispilällä munat ja sokeri kevyesti. Mittaa jauho+leivinjauho+kaurahiutaleet astiaan, jossa voit sekoittaa ne kunnolla.

Lisää sulanut voi muna-sokeriseokseen ja kaada edelleen vatkaten jauhoseosta vuorotellen kerman kanssa seokseen.

Taikina on siis ihan löysää.

Voitele vuoka voilla paksulti ja huolellisesti. Vuokani on 27cm halkaisijaltaan.

Kaada taikina seosta vuokaan, levittele lusikalla pohjaan tasaisesti sekä yritä nostella myös "kaapien" reunoille, vaikka se ei tuntuisi siellä pysyvänkään (jää kuitenkin siihen kerros). Älä kaada kaikkia taikinaa vaan laita sitten mustikat, joihin olet lisännyt perunajauhot, jotka ovat sekoitetut sokeriin ja sen jälkeen tähän täyteseokseen on lisätty 3 kukkuraista rkl omenahyytelöä. Tästä seoksesta tulee "välikerros" vuokaan. Levittele tätä pohjakerroksen eri kohtiin, koska tätä on hieman vaikea levitellä, koska taikina on niin löysää.

Saatuasi leviteltyä täytteen kaada vaikka paksun lankamaisesti loppu taikina päälle viivoina, koska taikina kuitenkin levittyy uunissa tasaisesti koko pintaan, antaen sille pintakerroksen.

Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista seisota hetki ennen leikkaamista. Itse painelin teräväkärkisellä puulastalla ensimmäisen palasen irti vuuasta, ja maku oli kesäisen raikas. Oikein ihanaa kahvin kera.

Ps: Mieheni ei tavallisesti pidä makeista piirakoista, mutta tämä oli hänelle sitä jotain!

Piirakka ei ole vaikea tehdä lainkaan, vaikka se on löysää, oikeastaan ihan helppo ja astioitakaan ei tule niin kauheasti pestäväksi. Piirakka paranee vain seuraavaan päivään mennessä, koska se "kiinteytyy" siitä saadessaan aikaa. Itse tulen tekemään tätä aina silloin sun tällöin, ilahduttaakseni miestä, ehkä hänelle tuli lapsuudenajan mustikkapiirakka mieleen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

piia58
Mieheni piti kovasti, vaikka hän ei mikään piirakansyöjä ole tavallisesti. Ja tämä piirakka ei edes mitään vaniljakastikkeita edes kaipaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään