Syksyinen possupata

8 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

600 g possun suikalepaistia
½ suurehkosta lantusta tai 1 pienempi
6 kpl porkkanoita (suht isoja)
2 lihaliemikuutiota tai 2 rkl vasikkafondia
vettä
voita
suolaa ja mustapippuria
1 laakerinlehti(ei välttämätön)

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja kuutioi lanttu n 1cmX1cm kokoisiksi paloiksi, kuori porkkanat ja pilko nekin n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä kuumassa paistinpannussa , voissa hetki, mausta pienellä ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Kaada päälle kiehuva vettä n. 1½ dl muhita hetki pannulla ja kaada koko komeus sitten uunin kestävään pataan.

Ruskista possunsuikaleet kuumalla pannulla myös voissa n.15 min mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada pataan juuresten päälle ja sekoita kaikki sekaisin. Lisää mahdollinen laakerinlehti.

Kiehauta pannulla vesi johon sulatat lihalieikuutiot tai lisäät fondin, kaada lihojen ja juuresten päälle, lisää vettä(kiehuvaa) jos tarve vaatii niin että kaikki juurekset ja lihat peittyvät.

Muhita 200 asteisessa uunissa ilman kantta muutama tunti.

Nautitaan perunamuussin kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

justiina
Ihana pata pimeneviin iltoihin ja kylmien päivien lämmittäjäksi. Lanttu antaa ihanan makeuden ja meillä lapsetkin tykkäsi vaikkeivät lanttua muutoin syö. Itse käytin sekä lihaliemikuutioita että 1 rkl fondia ei tarvitse suolaa lisätä niin paljon muutoin. Oikeaa "lohturuokaa":)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään