Paistettua maksaa ja timjami-kermakastiketta

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4-6 viipaletta naudan maksaa
Voita ja öljyä
tuoretta rosmariinia
maitoa
perunoita
2 sipulia
sokeria
puolukoita tai puolukkahilloa
kastike
1/2-1 pkt pekonia
tuoretta timjamia
2 dl Kermaa
1 Sipuli
suolaa ja pippuria
1-2 tl maizenaa

Jaa resepti

Ohje

Riivi rosmariinista lehdet ja murskaa ne kevyesti käsissäsi. Laita kulhoon puoli desiä öljyä ja rosmariinin lehdet. Laita maksaviipaleet (paksuudeltaan noin 1-1,5 cm) marinoitumaan rosmariiniöljyyn.

Koska paras lisuke tälle ruoalle on perunamuusi, on se hyvä valmistaa tässä välissä. Keitä sopiva määrä perunoita, survo perunat keittämisen jälkeen, lisää nokare voita ja ripaus suolaa. Notkista lopuksi maidolla sopivan paksuksi. Jos haluat pistää ranttaliksi slaavilaiseen tyyliin, niin korvaa osa maidosta kermalla. :)

Timjami-pekoni-kermakastike:

Suikaloi pekonit ja laita kattilaan paistumaan. Silppua sipuli ja kuullota hieman kattilassa pekonien kanssa. Riivi timjamin varsista lehdet ja lisää ne kerman kanssa kattilaan. Anna hetken aikaa kevyesti poreilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta tarvittaessa maizenalla ja piristä makua hyppysellisellä sokeria. Myös pieni liraus valkoista balsamicoa toimii tässä hyvin.

Paistettu sipuli:

Viipaloi sipulit ja ruskista ne pannulla, mutta älä anna sipulien palaa. Mausta halutessasi suolalla ja sokerilla.

Kun muusi, kastike ja sipuli ovat valmiita on aika paistaa maksat. Lämmitä valurautainen paistinpannu tai parilapannu erittäin kuumaksi. Nostele maksaviipaleet rosmariinimarinaadista pannulle ja paista kummaltakin puolen 1 min 30 sek. Tällöin maksa jää sopivan mediumiksi jolloin se on parhaimmillaan. Läpensä kypsä, pitkään kypsennetty maksa muistuttaa sitkeydeltään kengänpohjaa ja maksalle tyypillinen maku on melkeinpä liian voimakas. Paistamisen lopuksi ripottele maksaviipaleiden päälle kevyesti suolaa ja rouhittua pippuria. Maksasta tulee myös erinomaista grillattuna. Grillaukseen kuuma grilli ja samat paistoajat.

Asettele lautaselle muusia ja laita päälle maksaviipale. Lusikoi kokonaisuuden päälle timjami-kermakastiketta ja paistettua sipulia. Lautasen reunalle vielä kunnon lusikallinen puolukka-sokerisurvosta tai puolukkahilloa. Koristele timjamin oksalla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 5 Pariloitua maksaa
  • 8 3 PinaattiMuhennos ja Paistettua Siikaa
  • 2 2 Paistettua maksaa ja balsamicosipulit
  • 6 1 Paistettua ankanrintaa
  • 1 1 Paistettua maksaa ja polentaa
  • 3 1 Suikaloitua maksaa ja kasviksia

Kommentit

Arsiparsi
Resepti jolla maksakammoisenkin saa syömään maksaa. Puhun kokemuksen rintaäänellä :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään