6 670
6 670

SadonKorjaajanKinkkuPiirakka

10 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl vettä
Täyte:
250 g palvikinkkua
2 pientä porkkanaa
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni kesäkurpitsa
½ paprika
3-4 luumutomaattia
punaista basilikaa
persiljaa
100 g juustoa
munamaito:
2 munaa
2 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Sekoita pehmeään voihin jauhot ja suola, lisää nopeasti sekoittaen vesi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 200 lämmössä10 min.

Leikkaa täytettä varten palvikinkku suikaleiksi, porkkanat ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Leikkaa sipuli siivuiksi ja valkosipulinkynnet silpuksi, paprika suikaleiksi.

Hauduttele kannen alla sipulit ja porkkanat pehmeiksi, Lisää kinkkusuikaleet ja lisää lämpöä, lisää loput kasvikset, ei tomaattia. Silppua muutama basilikanlehti ja persiljaa joukkoon. Sekoittele hetki että loputkin kasvikset hiukan pehmenevät. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjanpäälle. Leikkaa tomaatit ½ cm paksuisikai siivuiksi ja lado seoksen päälle. Raasta juustoa päällimmäiseksi. Tee munamaito ja kaada päälle. Jatka paistamista 200 noin ½ tuntia. Silppua valmiin piirakan päälle persiljaa.

Pääruokana neljälle, ihan piirakkana noin 10 palaa.

Kinkun kun jättää pois on kasvispiirakka jolloin kasviksia voi laittaa hiukan enemmänkin ja on tosi maukas ja kevyempi. Kaikki kasvikset omasta maasta takaa todella makoisan piirakan! Käytä saatavilla olevia vihanneksia ja yrttejä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään