3 320
3 320

Omenatorttu Tatin

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
75 g voita
1 keltuainen
2 rkl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
850 g hapahkoja omenia
50 g voita
1 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Nypi yhdistetyt kuivat aineet ja voi murumaiseksi seokseksi, lisää keltuainen ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.

Kuori omenat ja pilko se suurehkoiksi lohkoiksi. Pane omenalohkot, voi ja sokeri paksupohjaiselle pannulle. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri -voiseos muuttuu toffeenruskeaksi,´30-45 minuuttia. Sekoittele usein varovaisesti. Kumoa omenaseos lopuksi leivinpaperilla pohjustettuun, halkaisijaltaan 22-senttiseen irtopohjavuokaan.

Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla alustalla vähään vuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vieressä olevan omenatorttuvuoan päälle. Työnä varovaisesti taikina omenatäytteen reunoille.

Nosta vuoka ritilälle 200-asteiseen uunin keskiosaan. Paistanoin 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniisti ruskistunut. Kumoa valmis torttu heti. Pane tarjoilulautanen vuoan päälle ja käännä se nopeasti ympäri. Käytä hyviä patakintaita, ettet polta itseäsi. Jos pohjapaperi on tarttunut kakkuun, irrota se varovaisesti. Tarjoa tortun kanssa esimerkiksi vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa..

Ohje on ET- lehdestä ja tänne talteen laitan...

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään