Iso hodari

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kpl ranskanleipä
2 kpl makkara
50 g juustoraastetta
½ Sipuli
sinappia
ketsuppia
muita lisukkeita
(salaatinlehtiä)

Jaa resepti

Ohje

Maistuuko eineshodari pahvilta? Paloiko nakki mikrossa? Jäitkö nälkäiseksi? Ei hätää! Vastaus kaikkiin ongelmiin on ISO HODARI. Sen valmistaminen on helppoa ja hauskaa, minkä lisäksi lopputuote tarjoaa täydellisen kulinaarisen nautinnon, joka johtaa parhaimmillaan ähkyn kautta saavutettavaan nirvanaan!

Valmistus alkaa vaikeimmalla hommalla, eli viillä ranskis auki toiselta kyljeltään ja koverra ontoksi, niin että makkarat mahtuvat väliin, eli tunnelista saa tehdä ison. Itse suosin Prisman paperipussileipää.

Seuraavaksi käsitellään makkarat: Tee pari syvää viiltoa. Työnnä toiseen pohjalle juustoraastetta, jotta viilto pysyy auki, ja sinappia päälle. Toisen voi täyttää kokonaan juustoraasteella. Makkaroina käytän uunilenkkiä tai hookooblöötä.

Kuumenna makkaroita 200 asteessa 20 minuuttia tai omien mieltymysten mukaan. Leipä kannattaa laittaa uuniin makkaroiden seuraksi loppuvaiheessa 4 - 5 minuutiksi.

Ota lopuksi ranskis uunista ja vuoraa ketsupilla. Lisää makkarat. Yleensä leipä jää tämän operaation jälkeen hiukan auki, niin tähän väliin voit laittaa sipulit, kurkkusalaatit ym. lisäkkeet. Tai jos käytät suurempia määriä niin sitten ehkä parempi laitaa puristuksiin makkaroiden ja pullan väliin. Esteettisyyttä kaipaaville suosittelen rekvisiittaksi vaikkapa salaatinlehtiä, trooppisia hedelmiä tai design-servettejä.

Syö. Kerrankin voit ottaa ruuan syliin soffalle ja syödä ittes kipeex! Kun tulee yök tai ähky, niin laita jämät jääkaappiin ja lämmitä myöhemmin mikrossa. Jos kuitenkaan et tullut täyteen, kokeile seuraavalla kerralla kahta makkarariviä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Käytännön läheinen hodari
  • 1 1 Maissi hodari
  • 0 0 Iso makaronisalaatti 🥗
  • 22 12 Iso vadelmapannacotta juhliin
  • 6 3 Iso ohrarieska leivinuunissa
  • 3 1 Lämpimät kanaleivät

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään