Kanapata

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n. 700 g broilerin reisipaloja
2 sipulia (tai ehkä neljä nippusipulia varsineen)
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa tai joku valmis pastakastike, esim. Dolmio
½ tlk vettä tölkin huuhtelusta
2-3 oksaa timjamia
1 kanaliemikuutio halutessasi
(1 dl vettä ja 1 rkl maissitärkkelystä)

Jaa resepti

Ohje

Kaada tomaattimurska isoon kattilaan, huuhtele tölkistä maut mukaan. Nakkaa perään kanaliemikuutio (ainakin jos käytät marinoimatonta broileria). Pilko sipulit isohkoiksi paloiksi. Ruskista kanapalat pannulla, laita samalla kattilakin lämpenemään. Pyöräytä sipuleitakin pannulla hetki, kippaa sitten kanat ja sipulit kattilaan. Silppua valkosipulin kynnet ja riivi timjamin oksat, nakkaa kattilaan. Kuori porkkanat, pilko mieleisiksi paloiksi. Porkkanatkin kattilaan, katso että nestettä on tarpeeksi. Anna poreilla pienellä lämmöllä ainakin puoli tuntia. Keitä sillä välin potut kaveriksi. Maista suola. Jos pata näyttää turhan vetiseltä, suurusta Maizenalla. Toki voit käyttää myös venhäjauhosuurustetta, mutta ainakin minusta se pitää laittaa jo alkuvaiheessa, muuten se jää maistumaan.

Tällainen tuli tänään, kun oltiin kaupasta ostettu marinoituja kanan reisipaloja, eikä oikein keksitty että mitä niistä nyt tekis. Kaapista löytyi myös Dolmion Chunky Paprika -kastikepurkki, niinpä nakkelin perään vielä sipulia ja porkkanaa niin ei ollut niin laihaa. Kanapalat muhi sopivan mureiksi, taisi vierähtää 45 minuuttia. Jos kanat ei olisi olleet marinadissa, olisin laittanut pippuria, paprikajauhetta ja enemmän yrttejä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Notta semmosta. Onnistuu vaikka kaapista ei löytyisikään ruokakermaa tai muuta. Varsinkin kun porkkanatkin löytyi omasta penkistä ^^

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään