Kesäiset Possu-Broiler Vartaat Karkin Marinadissa

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

n 500 g Marinoimattomia broilerin filepihvejä
n 500 g Marinoimatonta porsaan sisäfilettä
2 kpl kesäkurpitsaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 kpl mandariini
8 kynttä valkosipulia
4 dl Kermaa
n 1 dl öljyä
n.1/2 dl hunajaa
n.1/2 dl soijakastiketta
n.2 tl korianteria
n.4 tl pippurisekoitusta myllystä
n.2 tl kokonaista valkopippuria
1 palko chiliä(tuoretta tai kuivattua)
n.6 tippaa tabascoa
suolaa oman maun mukaan,myös aromisuolaa voi käyttää
1 kuutio lihalientä
pari tl inkiväärijauhetta
pari tl paprikajauhetta-ja grillausmaustetta
n.4 rkl fariinisokeria
n.2 rkl sinappia
varrastikkuja

Jaa resepti

Ohje

Varaa ensin kaikki ainekset käden ulottuville ja pilko kaikki pilkottavat. Tee vartaisiin menevistä lihoista sopivan kokoisia kuutioita ja kesäkurpitsoista sekä paprikoista hieman paksumpia ja isompia paloja, koska vartaat kypsyvät hieman kauemmin, niin kasvikset eivät saa kärähtää! Voit laittaa vartaisiinmyös oman maun mukaan lisukkeita, esimerkiksi isoja sipulin paloja, kirsikkatomaattia tms.

Laita lihakuutiot omiin astioihinsa ja aloita ensin vaikka possun marinaadista:

Huom vielä!

*Mausteiden määrät on kaikki noin -määriä,koska jokainen voi laittaa oman maun mukaan!

*Osa luetelluista mausteista tulee molempiin marinadiin, mutta jotkin tulee vain jompaankumpaan. Silloin,kun tulee molempiin, esim.fariinisokeria,niin varaa sitä tuplamäärä kätesi ulottuville,kun alat tekemään tätä.

Tee lihalientä valmiiksi isoon kahvikuppiin(2-2,5 dl).Keitä vedenkeittimellä kuumaa vettä ja kaada vettä lihaliemikuution päälle ja anna liemen jäähtyä jääkaapissa tai pakastimessa niin, että se on haaleaa tai kylmää ennen marinadiin kaatamista.

*Kun lihapalat on astiassa, niin aloita ensin maustaminen "kuivilla "mausteilla. Suola, pippuria, paprikajauhetta, grillausmaustetta, hunajaa, fariinisokeria, sinappia, tabascoa ja murskattua tai pieneksi pilkottua valkosipulia(4-6 kynttä) sekä inkivääriä. Pyörittele käsin lihapaloja ja mausteita sekaisin, jotta mausteet "hieroontuu" ja tarttuu lihaan. Voit laittaa myös ripauksen maustepippuria ja n.1-2 tl kokonaisia valko,-tai mustapippureita sekä muutaman kappaleen laakerinlehtiä(ei pakollista).

*Kaada sitten lihojen päälle öljyä n.0,5 dl, lihaliemi seos sekä n.2 dl ruokakermaa. Jos lihat ei ole vielä peittyneet nesteellä,niin lisää haaleaa/viileää vettä niin, että lihat peittyvät kunnolla ja jää useampi sentti vielä nestettä ylikin.

*Voit maistaa hieman marinadilientä,jos haluat etukäteen makustella, mutta sehän ei tietenkään kerro totuutta,koska marinadi voi maistua hyvinkin vahvalle,mutta lihoissa maku on seuraavana päivänä juuri sopiva.

Kanojen marinoiminen:

*Laita broilerin kuutiot omaan astiaansa ja ala maustamaan samalla lailla kuin possut. SUola, pippurit, hunaja, fariinisokeri, paprikajauhe, korianteri,chiliä,valkosipulia 4-6 kynttä pilkottuna tai murskattuna,hieman valkopippuria ja/tai sitruunapippuria voi myös laittaa.

Kuori mandariini ja irroita pala kerrallaan ja ennen kulhoon laittamista paina pala aina sormella rikki niin, että mehua hieman turskahtaa reiästä.Pudottele kaikki mandariinin palat näin kanojen päälle. Kanamarinadiin ei tule sinappia eikä inkivääriä eikä laakerinlehtiä eikä lihalientä. Muutoin voit laittaa aikalailla samoja aineksia kuin possuunkin.

Maustamisen jälkeen lorauta päälle n.puoli desiä öljyä(voit käyttää myös oliiviöljyä kanoihin), kermaa 1-2 purkkia riippuen haluatko kermaisemman marinadin. Voit jatkaa lientä vedellä kunnes reilusti lihat peittyvät.

Laita astioihin kannet/folioo tai kelmua ja anna marinoitua n.vuorokausi jääkaapissa.

Kasvikset voit pilkkoa valmiiksi tai vasta ennen grillaamista, kuinka haluat.

Seuraavana päivänä kun alat tekemään vartaita,niin tee mielesi mukaan; voit sekoitella ja tehdä "seka"vartaita tai sitten jompaa kumpaa lihaa käyttäen kana,-tai possuvartaita. Laita joka toinen pala lihaa,joka toinen kurpitsaa tai paprikaa. Nostele lihapalat marinaadista vartaisiin ja sivele vaikka vielä marinadikastiketta vartaiden päälle ennen grillamista.

Grillaile ja nautiskele! Maistuu vaikka salaatin ja lohkoperunoiden kera =)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

karkki79
Vaatii aikaa hieman enemmän,mutta kun on etukäteen suunnitellut grillijuhlat,niin suosittelen erittäin lämpimästi,että käytät aikaa lihojen marinoimiseen itse,koska se on todella paljon terveellisempi kuin valmismarinaadissa lilluvat lihat! P.S. Kakkostyypin diabeteksen suurin aiheuttaja on juuri nämä valmismarinaadissa lilluvat ruoat,joten suosittelen ihan arkiruokien teossakin itse tehtyjä marinadeja ja kastikkeita. Loppujen lopuksi ei mene edes kauempaa aikaa,koska marinadistakin voi tehdä "tehokkaampaa"tavaraa,jos täytyy saada nopeammin,eikä tarvitse välttämättä vuorokautta marinoida. Meidän porukalle ainakin maistuu nämä itse tehdyt hyvin =)!! Vinkki; Jos tahdot korostaa jotakin tiettyä makua vaikkapa broilerissa,esim.rosepippuria,niin jätä muita pippureita pois ja laita vähemmän makuja(hunaja pois.chili pois jne) ja lisää rosepippuria tilalle reilummin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään