78 528
78 528

Pizza ilman hiivaa

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA
5-8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 rkl hienoa merisuolaa
3 dl vettä
1/2 dl öljyä
reilusti timjamia
täytteet
n. 1/2 purkki paseerattua tomaattia
reilusti tuoretta basilikaa
1-4 kynttä valkosipulia
2 jalapenosiivua
200 g vahvaa juustoa
haluamiasi täytteitä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa käsin ja lisää jauhoa kunnes taikina irtoaa käsistä sekä kulhosta. Jauhota vielä ja painele leivinpaperin päälle uuninpellille.

Levitä paseerattua tomaattia taikinan päälle (maukasta kastiketta saat jos maltat keittää tomaattisosetta hiljalleen mustapippurin sekä sokerihyppysellisen kera. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä) ja tomaattisoseen päälle hienonnetut valkosipulit, jalapenot sekä basilikasilppu. Seuraavaksi sitten reilusti juustoraastetta.

Sitten laitetaan täytteitä maun mukaan, viimeisenä mustapippuria sekä oreganoa ja pizza 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi kunnes on kypsä!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Judaz
Pohjastakin saa maistuvamman kun siihen lisää yrttejä! Minä laitoin timjamia mutta muutkin käyvät. Valkosipuli sekä jalapeno pehmenevät ihanasti juuston alla eikä basilikakaan kärähdä kun muut täytteet ovat suojaamassa. Jos täytteeksi tahtoo sipulia, kannattaa se laittaa ensimmäisenä juuston päälle ettei sekään pala. Kuvan täytteenä on sipulia, tonnikalaa, kinkkua sekä salamia :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään