Lihapullat

15 - 30 min

Raaka-aineet

2 x 400 g jauhelihaa (itse käytän aina nautaa)
1 Sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ dl korppujauhoja (tai miten nyt hyvältä tuntuu)
vettä sen verran kun tarttee
4 timjamin oksaa
5-6 basilikan lehteä
paprikajauhetta
n. 1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Pellillinen

Kaada kulhon pohjalle sopivasti korppujauhoja ja vettä niin, että turpoavat (vettähän voi lisätä lorauksen vähän myöhemminkin jos tuntuu jäävän turhan tönköksi). Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet, riivi timjamin oksista lehdet ja silppua, rullaa basilikan lehdet tiiviisti ja silppua. Toki tuoreen tilalla voi käyttää mitä itse tykkää laittaa, pizzamauste on hyvä vaihtoehto (mielen mukaan, esim. pari teelusikkaa). Nakkaa sipulit ja yrtit, suola sekä paprikajauhetta mielen mukaan korppujauhoihin, jauheliha perään, ja ankara sekoitus. Kananmuna vielä, ja sekoita sopivasti. Itse tykkään ettei pidä sekoittaa ihan tiiviiksi tahnaksi, jää vähän \'ilmavammaksi\' eikä tule liian jämäköitä. Kasta kädet kylmään veteen, ja pyörittele massa sopivan kokoisiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, riippuen vähän pullien koosta. Tarjoa perunamuusin kera.

Mureketaikinaan voi sekoittaa mukaan myös fetaa, tai painella kämmenien välissä massa ensin pihviksi ja kääräistä sen sisään pala Aurajuustoa niin että siitä muodostuu pitkulainen. Taikinaan voi silputa joukkoon vaikkapa chiliä (tosi pieneksi), käyttää mielen mukaan yrttejä, pippureita, mistä nyt tykkää. Ripaus kanelia muuttaa makua mukavasti, voit heittäytyä uskaliaaksi ja käyttää vaikka currya tai jotain muuta mausteseosta/tahnaa ja voilá, arkinen ruoka saa uuden ulottuvuuden.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Itse laitoin jälleen kerran liian vähän suolaa (en ikinä muista paljonko viime kerralla laitoin ja oliko se sopivasti), joten laitoin ohjeeseen nyt sen 1,5 tl joka on vähän enemmän kuin mitä laitoin. Laittakaa mielen mukaan :). Ja tämänkertaisissa pullissa maistui reilusti timjami, ensi kerralla ehkä oregano, kunhan taimet kasvaa kunnolla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään