Soijasuikalekastike, laihduttajille ja vegeille sopiva!

4 annosta

Raaka-aineet

n. 100 g vaaleita soijasuikaleita
1 l vettä
1/2 kasvisliemikuutio
Marinadi:
4 tl oliiviöljyä
0,5 dl vettä (tai soijasuikaleiden keitinlientä)
1 rkl valkoista balsamicoa
0,5 dl soijakastiketta
4 tippaa sitruunamehua
1 tl chilisosetta
2 tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1/2 tl hunajaa
2-5 valkosipulinkynttä, maun mukaan
Kastike:
tilkka oliiviöljyä
400-500 g marinoituja vaaleita soijasuikaleita (100g kuivana)
500 g tomaattimurskaa
1 punasipuli, lohkoina
5-10 kirsikkatomaattia, kokonaisina
4 basilikan lehteä, silputtuna
1 rkl crème bonjouria, vaikkapa paprika-chili (n. 25 g)

Jaa resepti

Ohje

Keitä soijasuikaleita vedessä ½ kasvisliemikuution kanssa n. 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois suikaleista (tai sen voi hyödyntää esim. keittämällä siinä spagetin, laittamalla marinadiin tms.)

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin aineet keskenään kulhossa. Marinadiin voi käyttää mielensä mukaan mitä vain mausteita, öljyjä, kastikkeita, yrttejä tms. Itse tein suurin piirtein ohjeeseen kirjoittamallani tavalla:)

Lisää kulhoon marinadin sekaan soijasuikaleet ja sekoita, sulje kannella tai vähintään tuorekelmulla. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta marinadi voi imeytyä. Jos sinulla on kiire, niin laita kulho jääkaapin sijasta mikroon muutamaksi minuutiksi ja maistele onko suikale tarpeeksi maustunut. Pääasia on, että suikaleet maistuvat tarpeeksi maustetuilta, kun aloitat niiden paistamisen, sillä soijasuikale itsessään ei maistu oikein miltään. Lisää soijakastiketta, suolaa tai muita mausteita, jos suikale ei maistu tarpeeksi.

Paista marinoituja suikaleita tilkassa oliiviöljyä. Voit ”ruskistaa” suikaleet. Lisää sen jälkeen tomaattimurska ja punasipuli, basilika, kirsikkatomaatit ja crème bonjour. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä liian kauan, jotta sipuli jää rapsakaksi, eikä ole täysin kypsää ja pehmeää. Kastike ei kaipaa lisämausteita, jos on marinoinut soijasuikaleet huolella, niistä tulee paljon makua:)

Nauti esim. täysjyväspagetin, parmesan-juuston, tuoreiden kirsikkatomaattien ja mexican ketsupin kera, basilikan lehdellä kruunattuna. Voit myös lisätä kastikkeeseen chiliä, jos haluat siitä tulisempaa.

Bon appétit!

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tomaattisalaatti
  • 3 4 Teyan innoittamat soijaasuikaleet
  • 14 7 Helppo herkkusienikastike (pastalle)
  • 0 3 Kaalikeitto laihduttajille
  • 0 2 Torstaisalaatti
  • 1 0 Savujuustoinen juuressalaatti

Kommentit

tomaattitofu
Eka reseptini! Eilen tein ja hyvää oli, kuvakin on eilisestä satsista:) Namia, kasvista ja kevyttä! Soijasuikaleissa on vain 290 kcal/100g kuivia suikaleita. 100 grammasta saa n. 400-500 g valmista suikaletta! Sopii siis laihduttajankin valinnaksi. Marinointi vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta suikaleita voi marinoida kerralla isommankin satsin jääkaappiin ja käyttää muissakin ruokalajeissa:)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään