9 394
9 394

Ankkaa SpaghettiPesässä

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 ankanrintafile (341 g)
n.200 g spaghettia (AXA valkoinen kuitupasta)
suolaa, pippurisekoitusta myllystä
Kastike:
10 kuivattua aprikoosia
½ punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl 2 appelsiinin mehu puristettuna
pippurisekoitusta myllystä
2 dl vettä
suolaa
vaaleaa maizenaa
Kesäkurpitsakääröt:
4 siivua kesäkurpitsaa
vettä keittämiseen + suolaa
kourallinen napolitana mix (salaatti sekoitus)
4 viipaletta keltaista paprikaa
nokare Voita paistamiseen
merisuolaa rouhittuna

Jaa resepti

Ohje

Esivalmistelut: Ota ankanrinta huoneenlämpöön. Suikaloi aprikoosit. Purista appelsiineistä mehut, että saat desin mehua (tähän tarvittiin 2) Leikkaa muutama siivu ruuan koristeeksi. Kuori valkosipulinkynsi ja punasipulin puolikas. Leikkaa juustohöylällä siivuja kesäkurpitsasta pitkittäin. Huuhtele reilukourallinen (saa olla enemmänkin, menee kokoon!) salaattisekoitusta, jossa on mizunaa, rucolaa, punajuurenlehtiä ja pinaattia. Leikkaa paprikasta parit siivut. Laita uuni lämpenemään 180.

Laita ankka kylmään paistinpannuun nahkapuoli pannua vasten, laita lämpö päälle. Laita samaan aikaan appelsiinimehu, puolet vedestä, sipulit ja suikaloidut aprikoosit kiehumaan. Laita spagetin keitinvesi kiehumaan. Kun kiehuu, keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.

Paista ankkaa noin 3 minuuttia/puoli, eli kunnes on ruskea ja rasvaa on sulanut. Ota pois pannulta ja kaada kastikkeen loppuvesi pannulle, sekoita rasvat veteen ja kaada kastikkeen joukkoon. Suolaa ja pippuroi ankka molemmin puolin ja laita uuniin nahka ylöspäin. Voit työntää lihamittarin lihaan. Kun mittari näyttää 58-60 ota se uunista. Tämä oli uunissa 10 min ja lepäsi 5 min ennen leikkaamista. Kun vedin mittarin, lihasta purskahti punaista nestettä, mutta liha jälkikypsyi odottaessaan hyväksi. Kaada muodostunut paistoliemi kastikkeeseen. Kiehauta kesäkurpitsaviipaleet suolalla maustetussa vesitilkassa, 2 minuuttia riittää mainiosti. Nosta ne siivilään valumaan. Laita ankanpaistopannulle pikkunokare voita ja salaatti sekä paprikasiivut. Pyöräytä pari kertaa ja mausta ripauksella pippurisekoitussta ja kierroksella parilla merisuolaa. Laita sekoitusta kurpitsaviipaleille ja rullaa löysästi. Maista ja mausta kastike, suurusta hiukan maizenalla. Nyt olisi hyvä saada apuri leikkaamaan ankan mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Jollei apuria ole, valuta spaghetti ja jaa se lautasille, tee keskelle vähän syvennystä, pesä. Laita kesäkurpitsakääröt spagetin päälle ja lykkää lautaset vielä lämpimään uuniin ja leikkaa ankka. Jaa ankansiivut molemmille lautasille viuhkaksi spagetin päälle. Kaada kastike siivilän läpi astiaan ja valuta kastiketta yltympäriinsä ruokaan. Laita vielä appelsiinin viipaleet koristeeksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 4 Ankkaa appelsiinikastikkeella
  • 13 10 Ankkaa Paistetuilla Maalaisperunoilla
  • 2 3 Lämmin Lisäke tai Salaatti
  • 6 3 Ankkaa Turhapuron tapaan
  • 1 1 Ankkaa kirsikka- ja appelsiinikastikkeilla
  • 5 3 Ankkaa ja ankanrasvassa paistettuja perunoita ja porkkanoita

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään