10 090
10 090

Panzerotti agli spinaci(pastaa)

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Pasta:
350 g Vehnajauhoja
2 kananmunaa
(oliivioljya)
tayte:
300 g pinaattia sulatettuna ja puristettuna
n.200 g ricotta-juustoa
1 keltuainen(valkuaistakin tarvitaan, ala heita pois)
1 dl parmisaaniraastetta
pippuria, suolaa, muskottipahkinaa
Kastike:
sulaa voita
tuoretta salviaa ja ruohosipulisilppua
parmisaaniraastetta

Jaa resepti

Ohje

1. Kaada jauhot tyopoydalle, riko keskelle kananmunat ja vaivaa taikina tasaiseksi ja joustavaksi. Jos se tuntuu liian kuivalta, lisaa PIENI tilkka oliivioljya. Laita jaakaappiin n. 15 min.

2. Sekoita pieneksi hakattu pinaatti ja taytteen muut aineet tasaiseksi massaksi. Tarkista suola. Ota huomioon etta kastikkeen voi on suolaista kuten myos tuleva keitinvesi.

3. Kauli pastataikina jauhoja apuna kayttaen ohueksi n. millin paksuiseksi levyksi. Painele levysta pyorealla, halkaisijaltaan n. 10 cm muotilla paloja. Juomalasikin kay. Pastakonetta kannattaa kayttaa, kenella on.

4. Aseta jokaiselle palalle kahden teelusikan avulla taytetta sopivasti, se ei saisi pursua reunojen yli. Sudi palojen reunat munanvalkuaisella ja "liimaa" pala puolikuun muotoiseksi sormiesi avulla. Poista sisalta tarkasti ilma ja huolehdi etta reuna liimautuu joka kohdasta.

5. Asettele raviolit puhtaan keittiopyyhkeen paalle niin, etta ne eivat kosketa toisiaan. Tahan tarvitaan tilaa, varsinkin jos on isompikin porukka syomassa;)

6. Laita iso kattilallinen vetta kiehumaan ja suolaa se merisuolalla. sulata voi ja lisaa siihen salvia kasin revittyna. Kun vesi kiehuu, laita sinne raviolit yksi toisensa jalkeen. Keittaminen kestaa vain hetken, kaksi-kolme minuuttia.

7. Nostele raviolit reikakauhalla isolle tarjoilulautaselle, kaada paalle voisula, saksi ruohosipulia ja ripota reilusti parmisaania. Voit jakaa raviolit myos suoraan lautasille. Yleensa 6-8 raviolia per henkilo on sopiva maara.

P.S: Voit tehda niista myos nelikulmaisia, pyoreita jne... oman mielikuvituksesi mukaan. Eihan tama ihan mikaan arkiruoka ole, mutta veljeni tekee naita viikonloppuisin pienten lastensa kanssa ja lapset tykkaa puuhastella pastasta erilaisia kuvioita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Pasta carbonara ala Remo
  • 3 2 Herkkulasagne
  • 1 0 Kesakurpitsamunakas ja parmankinkkua
  • 6 5 Ricotta-pinaattipiirakka
  • 12 2 Fettuccine agli spinaci e zucca
  • 0 0 Herkkubolo ala supsu

Kommentit

masotto
Tyolas tehda mutta viet vierailtasi tai perheeltasi jalat alta;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään