4 149
4 149

Koti Pastaa Säilykelihalla ja Homejuustolla

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1/3 purkkia(400g) säilykelihaa ( tässä peuraa)
1 kasvisliemikuutio keitinveteen
taikina:
dl vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl öljyä
vajaa 1 tl suolaa
kastike:
½ aurajuustoa
1/3 Musta Pekka juustoa
n.2 dl maitoa tai kermaa

Jaa resepti

Ohje

Mittaa jauhot kulhoon. Tee jauhoihin keskelle kolo, riko muna koloon ja mittaa rkl öljyä ja vajaa tl suolaa munalle. Sekoita suola,öljy ja muna sekaisin kahdella sormella ja ala pyörittää munamassaa pikkuhiljaa ympäri kulhon pohjaa myöten yhä laajenevin pyörityksin, niin että jauhoja tulee pikkuhiljaa mukaan. Istu katsomaan vaikka tv:tä ja jatka pyöritystä kunnes kaikki jauhot on pyöritetty taikinaksi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa, sen huomaa kyllä koska se on valmis noin 10 min. Kiedo taikinapallo kelmuun ja jääkaappiin noin ½ tunniksi. Jos taikina vaan tuntuu liian paksulta, (tuskin on, tuntuu vaan) lisää tilkka vettä, jos taas tarttuu sormiin lisää hiukan jauhoja.

Aseta pastakoneen levytela suurimpaan aukkoon ja kelaa taikinaa siinä muutaman kerran läpi. Ota puolet taikinasta ja anna toisen puolen olla kelmussa. Litistä taikina käsissä ennen koneeseen laittoa. Taita taikinalevy välillä kaksinkerroin. Sirottele jauhoja taikinalle jos on tarvetta. Pienennä telan väliä ja jatka kelaamista. Pienennä telaa kunnes saa halutun paksuista levyä. Aseta pastalevy hyvin jauhotetulle pöydälle. Jaa säilykelihaa, joka on hienonnettu 10-12 kokkaretta levylle. Laita toinen levy päälle ja leikkaa taikinapyörällä tyynyjä. Tyynyt voi vielä vähän kaunistella leikkaamalla ylimääräisiä reunoja pois. Painele reunat kiinni ja keitä 4-5 min. runsaassa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kuumenna maito mikrossa ja murusta juustot siihen. Musta Pekasta voi ottaa vähän pippuri osaa pois, ettei tule liian pippurista. Lämmittele juustomaitoa ja sekoittele kunnes juustot ovat sulaneet. Kaada tyynyjen päälle.

Onnistuu mainiosti myös kaulimella, jollei omista konetta. Muistan kun ekakertaa tein, eikä ollut hajuakaan miten, (ei kyllä paljoo sen enempää ole nytkään)mutta kyllä se maistui siis maku on aivan toista mitä kaupan pastoissa!!

Myös muut lihasäilykkeet (esim.nötkötti)saa mukavasti uuden elämän!

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Pastaa ja pyöryköitä pannulla( 23.8.09)
  • 6 2 Pastaa
  • 5 8 Spätzle / Pastaa
  • 0 1 Pastaa ja kastiketta 23.2.08
  • 4 1 Pastaa ja tattikastiketta
  • 3 1 Pastaa Mascarponekastikkeella

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään