Curry-kanakastike

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

n. 400 g broilerin suikaleita, maustamaton
loraus öljyä
1 tl garam masalaa (mausteseos)
1-2 tl curry-tahnaa
1 sipuli
1 chilipalko
2 dl ruokakermaa
halutessasi vihreitä papuja, parsakaalia ym.

Jaa resepti

Ohje

Suikaloi sipuli ja chili (poista halutessasi siemenet). Mukaan voi laittaa myös vihreitä papuja tai parsakaalia (esim. pakaste). Lorauta öljyä kuumalle pannulle, saa olla sillai reilusti, kun kanassakaan ei ole marinadia. Nakkaa mausteet pannuun, varo polttamasta. Lisää sipuli ja chili, kääntele hetki, ja lisää sitten kana. Paista suunnilleen kypsäksi, ja kaada ruokakerma päälle, jatka vedellä jos uhkaa jäädä liian kuivaksi. Hauduttele hetki ja nauti esim. keitetyn ohran kera.

Itse käytin 2% \'kermaa\'. Curry-tahnaa löytyy varmaan joka kaupasta, lasipurkki, samaa settiä löytyy myös esim. tandoori. Itse olen sitä käyttänyt myös marinadina. Garam masalaa löytyy joka ikisestä etnisestä kaupasta kuin myös ihan Santa Marian tai Meiran valikoimasta. Ruokakerman tilalla kannattaa kokeilla turkkilaista jogurttia, lisää sen vaan ihan loppuminuutilla ja lämmittää. Ihanan raikas kokonaisuus!

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Vegaani Wok
  • 0 0 Broiler-kikhernekastike intiasta
  • 3 2 Palak paneer tyyppinen kasvisruoka 5.6.2021
  • 5 2 Chana masala
  • 0 0 Tuliset "puf-allit"
  • 2 0 Broileripasta

Kommentit

peltipurkki
Laktoositonta saa, kun käyttää laktoosittomia aineksia. Kermanhan voi jättää vaikka kokonaan pois, laittaa vaan muutaman ruokalusikallisen venhäjauhoja ja lisää vettä perään, kastike se syntyy sillaikin :). (Silloin tosin kannattaa lorauttaa pieni tippa kanafondia joukkoon, ja miksi ei kermaakin käytettäessä, saattaa muuten maistua pikkasen turhan kermaiselta. Tai sitten vaan lisää maustetta pannuun :D)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään