10 845
10 845

Täytetyt appelsiinit

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

5 appelsiiniä
2 dl kuohukermaa
1 levy suklaata
(pähkinöitä)
sokeria
vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Pese appelsiinit juuresharjalla ja kuivaa. Leikkaa pohjasta pieni levy pois, jotta ne pysyvät pöydällä pystyssä. Leikkaa päältä hattu pois niin, että sisus tulee hyvin näkyviin.

Koverra vihannesveitsellä appelsiinin sisustaa pois ja kaada välillä mehua kuppiin, lasiin. Jätä kuitenkin pohjalle ja reunoille vähän appelsiinia. Kun olet tyhjentänyt niin huuhtele appelsiini ulkoapäin varovasti, jotta ne eivät ole syödessä käsiin tahmaisia.

Pilko leikkuulaudalla näistä sisuksen paloista suurimmat kalvot ja ei-syötävät osat pois. Ota yksi kokonainen appelsiini (ylimääräinen) ja leikkaa siitä kuoret pois leikkuuveitsellä. Pilko jäljelle jäänyt sisus ja poista pahimmat kalvot.

Olet saanut siis kulhoon appelsiinimassaa ja kuppiin appelsiinimehua.

Vatkaa kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon appelsiinimassa, osa mehusta (loput voit vaikka juoda) ja palasiksi pilkottu suklaa. Laita halutessasi pähkinämurskaa ellet ole pähkinälle allerginen.

Sekoita seos.

Laita siistityt appelsiinit lautasille ja lusikoi seosta sisään. Jos seosta jää niin laita se omaan kulhoon koska herkuttelijat lisäävät sitä mielellään.

Syöminen onnistuu parhaiten pitkien jäätelölusikoiden avulla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Täytetyt Ruisperhoset
  • 2 1 Thai marinoidut appelsiinit
  • 1 0 Pähkinöillä Täytetyt Uuniomenat
  • 7 12 Täytetyt tötteröt
  • 3 5 Täytetyt kesäkurpitsat
  • 11 5 Täytetyt pikkuleivät

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään