6 861
6 861

Vähän hitaampi Lasagne

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

pastataikina
3 medium kananmunaa
270 g vehnäjauhoa (ei durum)
1/2 tl hienoa suolaa
lihakastike
400 g jauhettua lihaa
1 purkki kuorittuja tomaatteja/tomaattimurskaa/saman verran tomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni Sipuli
2 laakerinlehteä
mausteita
valkokastike
1/2 l maitoa
50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoa
1/2 dl parmesaaniraastetta
1-2 dl muuta juustoa kuutioina

Jaa resepti

Ohje

1. Aloita ensin lihakastikkeen tekeminen. Lämmitä pannulla hieman öljyä ja valkosipulinkynsi. Ruskista hetki jauhelihaa, lisää sen jälkeen tomaatit ja mausteet (laakerinlehdet, mustapippuria, suolaa, yrttejä..) ja hauduta kannen alla kunnes lasagne kootaan, eli parin tunnin verran. Tarkista silloin tällöin onko tarvetta lisätä vettä.

2. Valmista seuraavaksi pastataikina. Sekoita kananmunat, vehnäjauho ja suola käsin tai yleiskoneella ja vaivaa kunnes muodostuu kimmoisa ja sileä taikina, eli noin kymmenen minuutin ajan. Kääri muoviin ja aseta jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.

3. Valmista sillävälin valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Lisää sekoittaen maito ja keitä hiljaa kastiketta kunnes se sakenee. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja halutessa ripauksella pippuria. Aseta sivuun odottamaan ja jäähtymään, pilko juustot (mozzarella ja gouda sopivat mainiosti) valmiiksi.

4. Ota seuraavaksi pasta-taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Peittele loput osat kelmulla. Kaulitse osa kerralla hyvin ohueksi ja jauhota ohuelti, etteivät ne jää kiinni pöytään.

5. Lisää juusto jäähtyneeseen valkokastikkeeseen, poista laakerinlehdet lihakastikkeesta ja aloita kerrosten kokoaminen. Lisää alimmaksi ohut kerros valkokastiketta, sen päälle lasagnelevy. Tämän jälkeen laita aina kerros valkokastiketta, sitten jauhelihakastiketta loppujen kerrosten kanssa. Viimeisen päälle ohut kerros valkokastiketta ja halutessa ripaus juustoa. Teen yleensä 5-6 kerroksisen lasagnen.

6. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

carkey
Todella maukasta. Me tykätään paljon monikerroksisemmasta lasagnesta kuin mitä täällä yleensä on nähnyt :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään