8 349
8 349

Bagels (juurella)

10 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Juuri
0.5 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl vettä
ripaus kuivahiivaa/hapanjuurta
Taikina
koko juuri
8-9 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl kädenlämpöistä vettä
1.5 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
keitinveteen
2 l vettä
1 rkl siirappia/ruskeaa sokeria/fariinisokeria
1 tl sokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Tee ensin juuri, sekoita kaikki aineet ja anna seistä huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään asti (12-20 h) tai kunnes se kuplii iloisesti

2. Valmista taikina sekoittaen kaikki ainekset yhteen. Vaivaa koneella n. 10 minuuttia, käsin lähemmäksi 15, kunnes taikina on hyvin kiinteä ja sileä pallo. Kohota 1-2 tuntia, tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikinasta pitko, leikkaa 10 osaan ja pyörittele niistä tarkkaan mahdollisimman sileät pallot. Peitä liinalla tai kelmulla puoleksi tunniksi.

4. Aseta uuni lämpiämään 175 asteeseen, kiehuta vesi ja sokerit. Muodosta rinkeleitä taikinapalloista työntämällä sormi pallon keskelle ja venyttämällä reikää isommaksi etusormien avulla. Anna niiden levätä vielä kymmenisen minuuttia ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

5. Laita rinkeleitä kiehuvaan veteen kolme tai neljä kerrallaan (tai niin monta kuin väljästi mahtuu kattilaan) ja keitä kaksi minuuttia, käännä ja keitä vielä minuutti. Ripottele kosteiden rinkeleiden päälle seesaminsiemeniä tai muita. Paista uunissa keskitasolla yhteensä 25-30 minuuttia, kääntäen ne ympäri puolessavälissä

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

carkey
Helppoja tehdä, ihania vahvan makuisia lounasleipiä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään