*

Coleslaw “kalalle”

Reseptiä katsottu 10 228 kertaa
  • Jaa kaverille +

Reseptin tarjoaa

Coleslaw-salaatti Lisää ostoslistalle
200 g keräkaalia (sesonkina varhaiskaalia) Lisää ostoslistalle
100 g porkkanaa Lisää ostoslistalle
50 g fenkolia Lisää ostoslistalle
fenkolin tilliä (fenkolin päässä) Lisää ostoslistalle
fenkolin siemeniä (mauste) Lisää ostoslistalle
suolaa Lisää ostoslistalle
2 rkl valkoviinietikkaa Lisää ostoslistalle
sokeria Lisää ostoslistalle
Coleslaw-majoneesi Lisää ostoslistalle
4 kpl keltuaisia Lisää ostoslistalle
1 rkl sinappia Lisää ostoslistalle
suolaa, valkopippuria Lisää ostoslistalle
sokeria Lisää ostoslistalle
n. 1/2 dl valkoviinietikkaa Lisää ostoslistalle
n. 4 dl rypsiöljyä Lisää ostoslistalle

Ohjeet

Salaatti

Pese ja kuori vihannekset ja juurekset, jotka vaativat sitä. Pilko 3-4 osaan. Poista fenkolista ja kaalista kovaa kantaosuudet. Laita sauvasekoittimen leikkuri/sekoitinkulhoon ensin fenkoli, fenkolin siemenet, porkkana, kaali ja fenkolin tilli. Hienonna sykäyksittäin. Lisää suola, valkoviinietikka sekä sokeri ja sekoita vielä hetken. Rakenteen tulisi olla pienennettyä mutta vielä sopivan ”karheaa”. Anna coleslaw-salaatin levätä vuorokausi ennen tarjoilua.

Majoneesi

Laita tehosekoittimeen ensin munankeltuaiset, sinappi ja mausteet. Anna pyöriä hetki hitaalla nopeudella ja lisää nopeutta vähitellen yli puolen välin ja jatka sekoitusta hetken aikaa. Suolan ja sokerin täytyy liueta seokseen ennen öljyn ja valkoviinietikan lisäämistä.

Lisää vuorotellen ohuena nauhana öljyä ja valkoviinietikkaa seokseen. Tehoa kannattaa alentaa aina siksi aikaa, kun lisäät öljyä tai valkoviinietikkaa, jottei täyttöaukosta roisku majoneesia. On kuitenkin tärkeää pitää seos liikkeessä koko ajan, joten älä sammuta konetta ennen kuin kaikki öljy on seoksen joukossa.

Tarkista maku. Mikäli suola/sokeri suhde ei ole kohdallaan, laita tehosekoitin käyntiin ja mausta uudelleen. Valmis majoneesi on sakeaa ja rakenteeltaan tarpeeksi kiinteää. Hyvä ”mittari” on, että majoneesi pysyy lusikassa jos sen kääntää ylösalaisin.

Sekoita Coleslaw salaatti ja majoneesi ennen tarjoilua tai vaihtoehtoisesti tarjoile ne erikseen omissa kulhoissaan.

Ohje on noin 2 hengelle. Apuvälineenä salaatissa ULTRAMIX/ PRO -sauvasekoitin ja majoneesissa POWERMIX SILENT -tehosekoitin.