Yhteistyössä

Reseptikommentit

Ihanaa kesäruokaa koko tämä salaatti, peukku !
02.07.2015 Bettan
Kiitos Bettan! Eilen laitoin lohisalaattiin samantyyppistä pottua, sipulinvarsilla ja herneillä, oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, suolaa ja pippuria myllystä, yksinkertaista mutta hyvää :)
Hups, kuva meni nyt väärän kommentin alle mutta löytänet sen silti :) Kyllä tuosta puskasta saa jo muutamaan kertaan käytettyä hyödyksi, kukkia tulossa ja paljon. Siemenistä laitoin aikanaan ja olisiko mennyt jopa kaksi kesää ennen kuin rehahti. Näitä ja mintun lehtiä otan kuivatukseen talvea vasten, ihan toista kuin kaupan purut :)
kertakaikkiaan ihanaa ! Peukku
02.07.2015 Bettan
Hih, sama täällä että ei yhdellä paketilla (300g) tee mitään, mun ukko louskaisee itekseen jo pari pakettia jos luvan antaa ;)
Mulla on ns kivipuutarhassa oregano ja syksyn tullen en ole mitään tehnyt, nyt keväällä oli lupaavalla alulla ja enemmällä lämmöllä suorastaan roihahti täyteen kukoistukseen, jos sulla on kunnon tila missä on saanut kasvattaa juuret niin jätä siihen paikkaan talveksi ja katso miten käy keväällä! Voin ottaa vielä kuvan mun oreganoista niin näet vähän suhteutettuna millaiseen kasvuun yltää, toivottavasti muistan sen ottaa ja lisätä tänne! :)
Kiitos mallu51 :)
Kiitos, tää taisi syntyä kun sain testattavaksi noita fondeja isomman läjän :)
Olipas kiva resepti , peukku siitä !
30.06.2015 Bettan
Kiitos Taskuvenus kommentistasi - omat fileenikin olivat ihan Atrian tarjouksessa olevia (2,99 eur n. 300 g / niitä 2 pkt - eihän yhdellä parjää, ainakaan meillä!). Terävällä veitsellä (ja sisulla) väkersin niihin viillot::))
Mutta tuo kommenttisi ensi kesällä tulevista oreganoista kiinnosti. Tarkoitatko, että annan noiden pikkiriikkisten alullaan olevien taimie olla vain ja laittaa ne sitten talvehtimaan? Minne ne voi kerrostalossa laittaa - jos voi? Kylmäkellari on, mutta olen aina luullut, että oregano on kylmän arka. Toki voin ne täällä kotonakin pitää.
Neuvoja kaipaisin, ja kiitos etukäteen, mikäli viitsit opastaa!
Peukku tulee minultakin.Kokeiluun menee,kun nyt itse taas kotiutuu.
Lämpömittari on tosi valttia keittiössä,niinkuin Bettan jo mainitsi.
28.06.2015 mallu51
Kiitos mikkoi!
Jee sanoi munkin ukkoni :D Hih, kiitos paloska55! Kuulostaa hyvältä tuo sunkin versiosi ja jos olisin ostanut vähän parempia fileitä olisin tehnyt taskut, nuijiminen meinaan on sellaista hommaa jota mun ranteiden rimpuloilla on lähes mahdotonta tehdä kovin usein! Ensi kesänä sitten saat nipsiä oreganoja, mullakin vasta tänä keväänä rehahti tuo oregano puska kunnolliseksi, toisen puskan kiikutan kasvihuoneeseen tomaattien kaveriksi, tykkäävät kuulemma toisistaan ihan "luonnossakin" ;)
Hieno resepti. Löysin muuten hakusanalla "rakuuna"!
Keittämisen sijaan höyrytin porkkanat ja suolasin vasta pannulla yhdessä rakuunan ja hunajan kanssa.
27.06.2015 mikkoi
Ai että ilta-appee - JEE, sanoisi mieheni! Yöunethan tuossa menivät,niin hyvä on ohje.
Itse puristin sitruunan mehua fileille ja oreganon tilalle persiljaa ja ruohosipulia (omalla pikkuparvekkeella kasvaneita yrttilöitä:::))) En nuijinut fileitä, ettei tule kuivakkaita, vaan vedin viillot fileisiin ja vielä mausteiden joukkoon pikkuiset palat ananansta minitomaattien kera. Uunivuokaan hiukka vettä ja anansmehua pohjalle ja lämpo ensin 175 ja siitä sitten pudotin 125:een (missähän se astemerkki näppiksessä olikaan).
Siellä samassa vuuassa muhivat uudet potut, sipulit ja porkkanat. NAM.
Minä lähden nyt aamulenkille - ja ai, mitkä hyvät tuoksut odottavatkaan kotiin tultuani.
Kiitos keveästä repsusta!
PS. Omat oreganonisiemenistä kasvattamistani yrteistä tuskin ehtivät kasvaa siihen malliin, että niitä nipsiä voi;)
Kiitos, oli kyllä mehukasta, ei kuivasta tietoakaan vaikka fileet olikin rainbown halpiksia :)
Anteeksi -kati! :D ja kiitos :D
Kiitos! Lämpömittari on oiva sijoitus jos tykkää mehevästä eväästä :)
Ihanaa maukasta kunnon käsityötä !Peukku tulee justiinsa !
Lämpömittari on keittiössä valttia, oikea oivallus
26.06.2015 Bettan
Hemmetti sun kanssas, kurRnn.. sano maha...PEukkU.
26.06.2015 -kati
Todella mehevän näköistä, kypsää eikä yhtään kuivaa rullaa. Hyvin vahdit kypsyyttä, peukku 8 )
25.06.2015 Mummo07
Kiitos Bettan :) Ja tuota sinun vinkkiäsi varmasti sopii kokeilla jollei pidä juoksevasta padasta :)
Hienoa kalapataa ! Liemen voi suurustaa ovelasti kun pyörittää osan aineksista maizena jauhossa ennen pataan oanoa ! Näin meillä "fuskataan " ja joskus onnistuukin.
22.06.2015 Bettan
Kiitos kaunis! :) Ruokaa kyllä jäi mutta pakastamisella yms saatiin kaverille juhannukselle asti ruokaa :P
Kiitos kaunis, poro oli hyvä mutta kylmäsavulohi oli ehkä jopa parempi- kumpikin harvinaista herkkua eli ihan sama kumpaa :P hih...
Kiitos kaunis Bettan :) Puolivalmisteinenhan tämäkin pakasteineen on mutta taatusti parempi kuin valmiit sötköt silti ja jos vähän puukkoa osaa heiluttaa sujuu täysin "oikea oppisestikin" :) Kiire on tänä päivänä niin suuri, ihmetellyt samaa :) Timjami taatusti sopi, osaan kyllä kuvitella ettei mikään tuore yrtti tätä pahenna!
Oikea asenne pussisapuskoihin Taskuvenus! Tästä tykkäsi meidän toivorikkaat perilliset ! Hyvää tulee ilman kaikenmaailman pussisuikaleitakin. Miksi kaikki muonat on tehtavä niin kamalan nopeasti suikaleista ja pusseista ? Mihin on kiire ?
Hyvää hyvää oli tämä, lisäsin aavistuksen verran timjansilppua mukaan !
18.06.2015 Bettan
Kyllä vieraiden kelpasi ja varmasti teki kauppansa koko setti 8 )
16.06.2015 Mummo07
Poron-leikkeet ja liha on todella herkkujen herkkua ! Tämä kelpaisi moneenkin kertaan !
16.06.2015 Bettan
Herkkua parhaimmillaan.
16.06.2015 mallu51
Kiitos -kati :) näitä saman tyyppisiä leipäsiä tullut syötyä usein, parhaat on kalkkunasta ja pehmeä vaalea leipä niin nomnom, viimeksi oli chilimajoneesia ja punasipulia :P Ei tarvinnut edes pekonia!